Călătorie printre dinozauri

January 17, 2014 Andrei Diverse

dinozauri Până pe 2 februarie aveți ocazia să faceți o mini călătorie în timp, până pe vremea dinozaurilor.

Nu, nu am inventat eu vreo mașină a timpului pe care o închiriez pe durată limitată. Mă refer la expoziția Dinozauri Giganți din Argentina, expoziție ce are loc în galeria Grand Cosmos din Băneasa. Da, acum există la mallul din Băneasa și o sală de expoziții. Este situată lângă intrarea de la Mobexpert, la capătul opus dacă intrați pe la intrarea principală, pe la restaurante.

Sunt expuși mai mulți dinozauri în mărime naturală (scară 1:1) și fosile găsite în Argentina. Există atât specii de carnivori cât și specii ierbivore, de diferite dimensiuni. Puteți vedea fosile de ouă, dinozaurii din care se trag păsările, dar și un schelet de dinozaur care era mai mare decât legendarul T-REX. Am aflat de la ghidul bine informat de acolo că T-Rex a devenit celebru doar pentru că a fost descoperit cu 90 ani mai devreme decât acest gigant.  Aproape un secol în care șopârla a beneficiat de atenția specialiștilor ca fiind regele dinozaurilor. Dar cum lucrurile se schimbă de la zi la zi, existând descoperiri permanente, nu se știe dacă acest nou pretendent va rămâne pe primul loc pentru mult timp.

Nu v-am spus numele lui intenționat, pentru a vă face curioși. Ar fi fost simplu să dați un search pe Google cu numele lui și să aflați informații, dar vă spun că e mai interesant să mergeți să vedeți expoziția Dinozauri Giganți din Argentina.

Am menționat la început că puteți merge doar până pe 2 februarie. Acest lucru se întâmplă pentru că expoziția se desfășoară deja de ceva vreme. Iar apoi, trebuie să se elibereze locația pentru o expoziție de roboți. Robot Zoo, parcă se numește și va debuta conform informațiilor venite #pesurse din luna martie a anului curent.

 

One Response to “Călătorie printre dinozauri”


Vorbeste acum sau taci pe vecie.

Andrei-Florin Ciobanu - Powered by WordPress and HQ Premium Themes.