Articol anti poluare

June 25, 2014 Andrei Diverse

Mă amuză că în ultima perioadă, datorită vremii care a devenit relativ capricioasă, predominant ploioasă, cu accente de fenomene extreme; toată lumea se arată indignată și se declară anti-ploaie. E drept, cantitățiile ridicate de precipitații sunt o problemă pentru agricultură, însă la nivel urban, ploaia reprezintă un efect a activitățilo intense de poluare pe care omul le-a avut de-a lungul timpului.

Mie îmi place ploaia și chiar mă ajută să dorm. Asta nu înseamnă că sunt de acord cu poluarea naturii. Chiar mă declar un fan al naturii și încerc să protejez mediul cât se poate de mult. Și sunt de părere că acea mentalitate colectivă confrom căreia “nu contează ce face un singur individ când există factori mult mai mari de poluare” este nu doar eronată ci și dăunătoare. De ce?

Până și oceanul este făcut din picături. Fiecare gest de protecția e naturii, fie că vorbim de plantarea unui copăcel, reciclare selectivă, renunțarea la autovehiculul personal în favoarea transportului public în comun sau chiar simpla stingere a unui bec într-o cameră în care nu mai folosim lumina, contribuie la restabilirea echilibrului ecologic. Natura încearcă să se regenereze și să-și păstreze echilibrul, de aceea avem parte de astfel de fenomene. Iar cantitatea mare de apă care a căzut în ultima perioadă este apă ce s-a evaporat din calotele glaciare, din cauza încălzirii globale.

Pentru o dezvoltare durabilă și pentru a lăsa o planetă curată, lipsită de poluare, generațiilor următoare trebuie să ne gândim împreună la viitor și la faptul că acțiunile de ecologizare și reciclare ne afectează nu doar indirect cât și direct, după cum s-a putut vedea în ultima perioadă. E amuzant cum toate predicțiile meteorologice conform căreia vom avea caniculă și secetă au fost date total peste cap și acum avem coduri de furtuni la ordinea zilei.

Cea mai simplă metodă de reciclare, care este și la îndemâna tuturor, este reciclarea PETurilor. Acele simple sticle ce ne trec zilnic prin mână în efortul nostru de a asculta sfaturile medicilor din reclamele tv, medici care ne recomandă să consumămăm zilnic cel puțin 2L de lichide, pot deveni consumabile pentru industria maselor plastice. Mai ales că avem chestii plastice peste tot în jurul nostru. Chiar și hainele…

Reciclare = anti poluare


Vorbeste acum sau taci pe vecie.

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/